Voor alles een eerste keer: ook met kamperen!

Eindelijk, tijd voor vakantie! Ga jij voor een hotel of ben jij een echte kampeerder? Misschien ben je normaal gesproken wel een liefhebber van hotels, maar wil je het kamperen toch een keer uit gaan proberen. Het is echt geen schande als je nog niet precies weet wat hier allemaal bij komt kijken! Voor de eerste keer kamperen kan best spannend zijn als je niet zeker weet wat je allemaal mee moet nemen. Gelukkig is er deze blog om alle kampeer-groentjes op weg te helpen!

Een goede tent is essentieel

Niet elke tent is zomaar een geschikte tent. Je moet op een aantal dingen letten bij de aanschaf van een nieuwe tent. Met hoeveel personen ben je van plan om in de tent te gaan kamperen en hoe groot moet hij dus zijn? Verder moet je natuurlijk ook denken aan het klimaat van het land waar je naartoe gaat. Met welke temperaturen moet je rekening houden? Als je gaat reizen is een kleine, lichte tent van groot belang omdat je het de hele tijd mee zal moeten sjouwen. Als je naar een kouder klimaat gaat is het natuurlijk wel aan te raden om te gaan voor een dikke, winddichte tent.

Denk goed na over slaapuitrusting

Als je kamperen niet meteen na de eerste nacht wilt haten, is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over je slaapuitrusting. Het zal nooit zo comfortabel zijn als een bed in een hotel, maar een goede slaap ondergrond kiezen heb je wel degelijk zelf in de hand. Als je gaat backpacken in de natuur ga je waarschijnlijk voor een dun en licht zelfopblazend matje, omdat dat het makkelijkst mee te nemen is. Als je gaat voor comfort kun je het beste gaan voor een luchtmatras of campingbed. Dit is ideaal voor wanneer je op een plek blijft kamperen. Tot slot is de slaapzak ook van groot belang voor je nachtrust. Er is bijna niets zo erg als ‘s nachts wakker liggen, omdat je aan het rillen bent van de kou. Er zijn verschillende kampeerwinkels waar je online de juiste benodigdheden voor een avontuurlijke kampeervakantie kunt bestellen! 

Welk gebied ga jij doortrekken? Blijf je lekker dichtbij huis in de Ardennen of ga je het echte avontuur aan in de jungle van Suriname? Wat het ook is, geniet ervan want kamperen is het leukste dat er is!