Strand, dorp en avontuur: Zanzibar heeft het allemaal

Tanzania staat bekend om de Grote Trek, de hoge concentratie wilde dieren en Mount Kilimanjaro, maar het eiland Zanzibar is net zo bijzonder. Veel georganiseerde reizen naar Tanzania eindigen hier, omdat je er witte stranden, blauwe wateren, palmbomen, pittoreske vissersdorpjes en de beste duiklocaties aantreft. Het is dus een ideale plek om bij te komen van je safari, van je tocht de Kilimanjaro op of van je rondreis door Tanzania. Tegelijkertijd kun je op Zanzibar voldoende bezienswaardigheden aantreffen om een volledige vakantie aan te wijden. We zetten hier slechts drie hoogtepunten op een rijtje.

Zanzibar is ideaal voor duikers en avonturiers

Houd je van duiken, fietsen of wandelen, dan is Zanzibar een eiland voor jou. De Menai Bay Conservation Area is een onderwaterwereld zoals geen ander en duikers van elk niveau bekijken dit adembenemende waterlandschap met ingehouden adem. Hier tref je ook bultrugwalvissen aan en dolfijnen, als je in de juiste tijd van het jaar het eiland bezoekt. Rondom de Mnemba Atol is snorkelen en duiken ook aan te raden, zowel als rondom enkele andere eilanden. Het eiland is een paradijs voor mountainbikers en met je fiets kun je het gehele oppervlak overbruggen. En aangezien het één van de kruiden eilanden is, bezoek je ook de kruiden plantages waar ze onder andere nootmuskaat, peper en kruidnagel kweken.

Een strandvakantie

Een andere reden waarom toeristen naar Zanzibar reizen is simpelweg om te genieten van de vele witte stranden en de pittoreske vissersdorpjes in de buurt. Vooral aan de noord- en oostkust tref je dan schitterende stranden aan en deze worden ook wel de mooiste zandstranden ter wereld genoemd. Ook aan de oostkust van Zanzibar zijn er stranden, maar daar zijn de getijden sterker. Dat geeft je de mogelijkheid om dieren te bekijken als het eb is en om een lange strandwandeling te maken. Zoek je rustigere stranden, dan is het beter om naar de zuidwestkust te gaan. Deze zijn soms zo leeg dat ze verlaten zijn en heb je alle rust. Wil je je juist onder de toeristen wanen, dan is het noorden de beste plaats om dat te doen.

Stone Town

De hoofdstad van Zanzibar is Stone Town. Dit is de geboorteplaats van Freddie Mercury, de zanger van de wereldberoemde rockband Queen. Zijn huis is nog steeds te bezichtigen en je kunt er zelfs een hapje eten. Dat is echter niet de enige reden waarom deze stad het bezoeken waard is. Stone Town bevat smalle steegjes, gezellige cafeetjes, geurige kruiden- en groente markten, kwalitatieve restaurantjes en is een mengelmoes van de Arabische, Afrikaanse en Indische culturen. Het staat bekend om de schitterend bewerkte houten deuren. Daarnaast is er het voormalige paleis van de Sultan met zijn beroemde klokkentoren.

Zanzibar is voor iedereen

Aan de bovenstaande informatie kun je zien dat niemand zich op Zanzibar hoeft te vervelen. Vergeet daarom niet om dit eiland tijdens je vakantie naar Tanzania mee te nemen of om het helemaal niet te verlaten. Het is een eiland waar iedereen zich probleemloos kan vermaken. Maak een onvergetelijke reis naar Zanzibar, en combineer je reis met de adembenemende savannes van Tanzania. Boek je reis op https://tanzaniaspecialist.com/.