Skilessen volgen in Nederland

Je denkt erover om skilessen te volgen in Nederland, leuk! Misschien wil je oefenen voordat je op wintersportvakantie gaat, misschien wilde je altijd al goed kunnen skiën of misschien ga je alvast oefenen voor een bedrijfsuitje. Maar wat moet je allemaal weten voordat je begint?

Wat kan ik verwachten?
Nederland is helaas niet gezegend met sneeuwwitte hellingen, daarom zullen je skilessen zeer waarschijnlijk plaatsvinden in een skihal Nederland. Hier zijn verschillende mogelijkheden om te lessen. Zo kan je gebruikmaken van een kennismakingsles of een volledige cursus volgen. Mocht je agenda daar weinig ruimte voor overlaten, dan kan je ervoor kiezen losse lessen te volgen wanneer het jou uitkomt. De werknemers van een Indoorskihal hebben veel ervaring en kennis en kunnen je tips en adviezen geven voor als je echt op wintersportvakantie gaat. Vooral kan je veel plezier verwachten!

Hoe bereid ik me voor?

Meestal zit de huur van skispullen inbegrepen in de prijs. Vaak staat dit ook wel aangegeven op de website van de Indoorskihal. Verder heerst er binnen een normale sporthaltemperatuur, dus je hoeft geen warme skikleding aan te trekken. Houd wel rekening met de vochtigheid van een baan, je kleding kan nat worden. Trek daarom bijvoorbeeld een dunne skibroek aan en een shirt met lange mouwen. Neem een vest mee voor als je naderhand afkoelt. 

Om risico’s op blessures te beperken is het verstandig om niet voor of tijdens de training alcohol te drinken, te zorgen voor een goede basisconditie en eventueel om een helm te dragen. 

Hoeveel lessen heb ik nodig?
Het aantal lessen zijn afhankelijk van je niveau. Een beginner heeft ongeveer vijf tot zeven lessen nodig om goed voorbereid op vakantie te gaan. Je kan natuurlijk ook een kennismakingsles nemen, om aan te voelen wat jouw wensen zijn en hoeveel lessen je nodig hebt.  

Wat zijn de voordelen?
Door alvast veel ervaring op te doen bij een Indoorskihal, ga je goed voorbereid op wintersport of sjoef je binnen no time je collega’s op dat bedrijfsuitje voorbij. De instructeurs helpen je bij je techniek, waardoor je minder lessen nodig hebt als je op wintersportvakantie gaat. Het helpt ook enorm als je angstig bent om te gaan skiën. Bovendien zorgen lessen en trainingen ervoor dat je minder spierpijn krijgt en dat je minder kans hebt op blessures. Voordelen genoeg dus!