Mondkapjes kopen

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, de mondkapjes. Je kunt ze overal kopen maar je kunt ook mondmaskers online bestellen. De een is blij met mondkapjes, de ander zet hem op omdat het moet en weer een ander weigert het pertinent. Hoe dan ook, het moet nu eenmaal en dan kun je er maar beter het beste van maken.

Online mondkapjes kopen

De een zegt dat ze werken, de ander zegt van niet. Feit is wel dat de aerosolen die je uitademt (of per ongeluk uit niest of hoest) minder ver kunnen komen dan wanneer je geen mondkapje draagt. Mondkapjes kun je in allerlei vormen, maten en kleuren kopen. Zowel fysiek in de winkel als op internet. Er zijn diverse websites waar je ze kunt kopen, zoals bij Nobraa. Op deze website kun je terecht voor wegwerpmondkapjes en stoffen mondkapjes. Ze hebben ze in het blauw, roze, wit en zwart. Je kunt er zelfs de medisch gecertificeerde FFP2 én FFP3 mondkapjes kopen. Dus mocht je echt erg angstig zijn of jezelf goed willen beschermen, bij Nobraa kun je terecht.

Mondkapjes

Mondkapjes is eigenlijk de onofficiële benaming voor mondneusmasker. Het is namelijk de bedoeling dat een mondkapje zowel je mond als je neus bedekt, én je kin. Als je hem niet goed draagt wordt de werking ervan direct minder. Let er op dat je een mondkapje regelmatig vervangt. Zodra hij vochtig aanvoelt moet je hem direct vervangen. Daarnaast hoor je hem iedere acht uur te vervangen. Frot hem liever niet in je jaszak maar gebruik een (boterhammen)zakje waar je hem in bewaard. Raak de stof zo min mogelijk aan en kom, indien nodig, alleen aan de oorlussen.

mondkapjes

Mondkapjes en brillen

Brildragers hebben een haat-liefde verhouding met het mondkapje. Als het buiten wat kouder is dan binnen heb je een grote kans dat je bril beslaat. De tip is om ervoor te zorgen dat de lucht ontsnapt aan de zijkant van het mondkapje en niet aan de bovenkant. Je kunt eventueel de oorlussen een halve slag draaien, zo is er meer ruimte aan de zijkant zodat de lucht kan ontsnappen. Daarnaast is het van belang om het ijzertje op je neus heel goed aan te drukken, zodat daar geen lucht kan ontsnappen.

Andere beschermingsmiddelen

Op de website van Nobraa kun je ook terecht voor andere beschermingsmiddelen dan alleen mondkapjes. Zo kun je er bijvoorbeeld ook terecht voor wegwerphandschoenen, isolatiejassen en saturatiemeters. Dat laatste meet het zuurstofgehalte in je bloed en geeft dit weer in een bepaald percentage. Mocht je dus denken dat een mondkapje slecht is voor het zuurstofgehalte in je bloed, dan kun je dat zelf bewijzen met een saturatiemeter. Bij Nobraa kun je zelfs terecht voor sneltesten om corona mee op te sporen. De webwinkel is bereikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten.