Is het goedkoop om een privé jet te huren?

Heb je je soms wel eens afgevraagd of het niet handig zou zijn als je je niet steeds moet haasten op de luchthaven maar gewoon op een privéjet kan stappen en vertrekken. Voor velen een droom, voor sommige maandelijkse kost. Het kopen van een privé jet gebeurt uitzonderlijk omdat er juist meer kosten bijkomen dan men zou denken. Het huren van een privé jet kan daarom ook een stuk goedkoper zijn.

Huren van een privé jet

In de eerste plaats is het uiteraard goedkoper om een privéjet te huren dan te kopen, verschillende maatschappijen bieden dan ook verschillende prijzen aan naargelang het type vliegtuig. Wanneer het vliegtuig bestemd is voor bijvoorbeeld een zakenreis, zal die er heel anders uitzien dan bij een F1-coureur. Vele voetbalploegen huren ook een privéjet bij grote evenementen zoals een WK. De prijs bij het huren van een privéjet is niet alleen afhankelijk van de doeleinden, maar ook andere factoren spelen een rol zoals; 

  • de capaciteit
  • de snelheid
  • extra functies en service

Groepsreizen worden steeds populairder omdat het moeilijker is om een groep bij elkaar te krijgen als je wilt reizen met het vliegtuig. De vliegtuigmaatschappijen spelen hierop in door steeds meer aanbiedingen te geven aan groepen en extra service te voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld je gasten laten ontvangen in een lounge met een hapje en een drankje. Wanneer de passagiers uitstappen kun je hen dan weer een geschenk aanbieden. VIP-pakketten zijn de ideale manier om uitbundig te genieten van je reis. Zowel voor jezelf als je medereizigers.

Voordeel bij het huren van een privé jet

Het enorme voordeel bij het huren van een privéjet, is de flexibiliteit. Je hoeft op niemand te wachten en bij de meeste vliegtuigmaatschappijen hoef je slechts 15 minuten op voorhand op de luchthaven te zijn. Als dat geen luxe is! Een privéjet biedt ook meer comfort dan een gewoon commercieel vliegtuig wat het veel aangenamer maakt als je last hebt van vermoeidheid. Je kan zelfs naar meerdere bestemmingen vliegen op één dag. Om je een idee te geven van de prijs, voor 1 dag met een normaal gezin zal je al snel 8000 euro betalen, naarmate er meer personen mee moeten of het aantal dagen vermeerderd zal je waarschijnlijk 7 cijfers voor de komma neertellen die tussen de 10 en de 100.000 euro kosten. Bij een privé jet wordt de nadruk vooral gelegd op veiligheid en service, ze willen namelijk dat je een luxueuze een aangename vlucht hebt.

Kopen van een privé jet?


Een privéjet kopen is vaak uitzonderlijk dan gewoon, zoals we al eerder aangaven is de kost om een vliegtuig te onderhouden jaarlijks te groot. Als je een privé jet wilt kopen zal je met een maar miljoenen misschien nog niet toe komen.